ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Волинська газета "Колос" через брак коштів тимчасово зупинила діяльність

13.01.2023, 12:00
Фото – ІМІ
Фото – ІМІ

Волинська газета “Колос” тимчасово зупинила діяльність на 2023 рік. Про це повідомив головний редактор газети Леон Кондратюк в останньому номері газети за 22 грудня 2022 року.

“Таке непросте рішення далося не відразу, а протягом декількох місяців болючих роздумів та боротьби за виживання. Адже і не секрет, що ми опинилися на грані банкрутства. Причин тут багато, але основне те, що нам не вистачає грошей, аби оплатити друк кожного чергового номера газети”, – написав він.

За словами Леона Кондратюка, газеті потрібна фінансова підтримка: “Скажу чесно, ми не хотіли аби сільські ради виділяли нам кошти. Ми зверталися до них із проханням аби друкувати на сторінках нашого часопису оголошення, інші матеріали і відповідно їх оплачувати. Вигода у цьому очевидна: і люди були б поінформовані, і ми б мали хоча б невелику матеріальну підтримку”. 

Також редактор газети наголосив, що жителям Прибузького краю газета потрібна, а владі – ні, бо жодного кроку для підтримки видання не було зроблено.  

“З одного боку їх можна зрозуміти: триває війна, потрібні кошти для наших захисників. З іншого  – бюджет громади не збідніє на тих 30–40 тисяч, які вони б могли виділити на нашу підтримку”, – написав Леон Кондратюк.

Газета “Колос” – Іванничівська районна газета. На сайті YouControl зазначено дату реєстрації газети – 16.02.1994, і станом на 12 січня 2023 року вона не перебуває в процесі припинення діяльності. 

Останній номер газети "Колос" представниця ІМІ сфотографувала у Волинській обласній науковій  бібліотеці імені Олени Пчілки.

Liked the article?
Help us be even more cool!