ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Воєнний стан не передбачає впровадження цензури - Порошенко

26.11.2018, 18:23

Президент України Петро Порошенко заявив, що указ про запровадження воєнного стану не передбачає обмеження прав і свобод громадян і впровадження цензури. Про це він сказав під час звернення до громадян України 26 листопада, повідомляє “Детектор медіа”.

“Наголошу, що в указі я не передбачаю жодних заходів, пов’язаних з обмеженням прав і свобод громадян, впровадженням цензури тощо. Сподіваюся, що і політики, і мас-медіа діятимуть відповідально й адекватно в ситуації, що склалася, і не атакуватимуть Україну тезами, які позичені у російських пропагандистів”, - заявив Петро Порошенко.

Також він повідомив, що запропонував Верховній Раді запровадити воєнний стан у країні на 30 днів – до 26 грудня, а не до 25 січня, як пропонував раніше.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада Президент України Петро Порошенко своїм указом№390/2018 увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 26 листопада “Щодо надзвичайних заходів із забезпечення державного суверенітету і незалежності України та введення воєнного стану в Україні”.

Рішення РНБО передбачає 12 пунктів, останній з яких є таємним.

26 листопада у Верховній Раді зареєстрований президентський проект закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”. Цим законопроектом пропонується затвердити указ Президента України від 26 листопада 2018 року “Про введення воєнного стану в Україні”.

У разі введення в Україні воєнного стану тимчасово можуть бути обмежені деякі конституційні права та свободи людини і громадянина, зокрема право на свободу думки і слова. Про це йдеться в додатку до президентського проекту закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні”.

Liked the article?
Help us be even more cool!