ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Vodafone Україна" назвав "доволі складними" вимоги Держспецзв’язку

Мобільний оператор “Vodafone Україна” оцінює вимоги Національного центру оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) при Держспецзв'язку як “доволі складні”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми отримали розпорядження (розпорядження НЦУ, згідно з яким оператори мобільного зв'язку мають забезпечити джерелами альтернативного живлення 60% базових станцій до 1 жовтня та 100% до 1 лютого 2025 року. Ред.), зараз вивчаємо детально й оцінюємо наші можливості. Уже зараз можна сказати, що вимоги, поставлені перед операторами, доволі складні”, повідомила пресслужба мобільного оператора у відповідь на запит агентства.

У компанії зазначили, що продовжують робити все можливе для підвищення енергоефективності своєї мережі та забезпечення зв'язком якомога більшої кількості українців.

Там додали, що 2024 року компанія вдвічі збільшила обсяг інвестицій у закупівлю акумуляторів, генераторів, палива та супутнього обладнання. 

Також протягом останніх двох років проводиться встановлення батарей нового, літій-ферумного типу (LiFeРO4). Як пояснили в компанії, такі батареї набагато краще пристосовані до важких умов експлуатації під час частих і тривалих вимкнень електропостачання і здатні забезпечувати в 13 разів більше циклів зарядки.

Як повідомляв ІМІ, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України 15 липня 2024 року видала розпорядження, яке зобов'язує операторів забезпечити зв'язок протягом 10 годин, якщо немає електропостачання.

Liked the article?
Help us be even more cool!