ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Операторів зобов'язали забезпечити зв'язок протягом 10 годин відсутності світла

Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) 15 липня 2024 року видав розпорядження, яке зобов'язує операторів забезпечити зв'язок протягом 10 годин, якщо немає електропостачання. Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України. 

Ці заходи стосуються підвищення сталості електронних комунікаційних мереж в умовах воєнного стану, йдеться в документі.

Відповідно до розпорядження, до 1 жовтня 2024 року 60% базових станцій мобільного зв'язку в кожній області повинні бути під'єднані до автономних джерел живлення, що дозволить забезпечити доступність послуг мобільного зв'язку на період до 10 годин відсутності електропостачання. 

Цей показник поступово зростатиме до 70% до 1 листопада 2024 року та до 80% до 1 грудня 2024 року і до 100% до 1 лютого 2025 (крім мікробазових станцій).

Рішення було ухвалено відповідно до закону України “Про електронні комунікації” та указу Президента України про запровадження воєнного стану. Заходи спрямовані на підтримку безперебійного зв'язку та належного функціонування комунікаційних мереж навіть в умовах аварійного або незапланованого відключення електроенергії.

Нагадаємо, під час відключень електроенергії люди масово переходять на мобільний інтернет. Це призводить до різкого зростання навантаження на мережі мобільних операторів, що, своєю чергою, спричиняє проблеми зі зв'язком.

Liked the article?
Help us be even more cool!