ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власника прокремлівського видання "Політнавігатор" судитимуть за держзраду – СБУ

26.04.2023, 12:34
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Власника прокремлівського видання "Політнавігатор" Сергія Степанова, яке є одним з головних "рупорів" РФ в окупованому Криму, судитимуть за держзраду та за зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Степанов переховується в окупованому Криму. У квітні 2014 року він створив на півострові пропагандистське інтернет-видання, де поширював кремлівські наративи та займався дискредитацією України на міжнародній арені.

"До злочинної діяльності він залучив своїх "однодумців", які потім займалися підготовкою антиукраїнських матеріалів. Для маскування злочинної діяльності псевдожурналісти діяли як позаштатні кореспонденти під вигаданими іменами й позиціонували себе "експертами". У своїх публікаціях вони виправдовували російську збройну агресію і захоплення частини території на сході та півдні України", – зазначили в СБУ.

У відомстві зазначили, що перед написанням пропагандистських текстів "автори" отримували від Степанова "інструкції" щодо підготовки матеріалів. За поширення деструктивного контенту вони отримували від окупантів гроші. У квітні та липні минулого року співробітники Служби безпеки затримали двох фейкових "експертів" у Києві та Вінниці. Зараз вони під вартою.

Судово-лінгвістична експертиза підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності Степанова та його спільників.

Як повідомляв ІМІ, херсонські колаборанти стали членами Союзу журналістів Росії. Посвідчення організації вручив соратник керівника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, російський пропагандист Олександр Малькевич.

Liked the article?
Help us be even more cool!