ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Власник телеканалу “Думська TV” заявив, що в нього вдома теж були обшуки

20.12.2019, 16:30
Фото – ТСН
Фото – ТСН

Обшук на телеканалі “Думська TV” був уже другим за день, до цього детективи НАБУ були з обшуком удома у власника телеканалу Михайла Шмушковича. Про це Радіо Свобода повідомив сам Шмушкович.

“Уже о 7-й ранку вони були в мене вдома. Там все пройшло без конфліктів, я не дуже зрозумів, чому не можна було зі мною разом поїхати на телеканал. Пізніше з розмов працівників на місці в мене склалося враження, що вони й самі не знали, що приїхали на телеканал”, – сказав Шмушкович. Він є заступником голови обласного осередку партії “Європейська солідарність”, а в 2014–2015 роках був головою Одеської обласної ради.

У кримінальному провадженні, яке розслідує НАБУ і в межах якого в політика провели обшуки, фігурує дві компанії, повідомив Шмушкович.

“Мені сказали, що я не можу під час слідчих дій їх називати, але в жодній із цих компаній я не є засновником. Одну з них я консультував, а до другої я не маю ніякого відношення – просто продав їм свою власність”, – сказав Шмушкович. У НАБУ зазначили, що попередня правова кваліфікація справи, в якій проходять обшуки, – “зловживання владою або службовим становищем”.

Обшуки на телеканалі розпочались о 9:30 20 грудня. Працівники телеканалу розповіли, що адвокат прибув на місце обшуку пізніше і слідчі дії в приміщенні проводилися без нього. Їм також забороняли знімати, каже директор телеканалу Юрій Басюк.

“Ми коли розпочали знімати на телефони, як вони блокують роботу телеканалу, вони почали фізично нас блокувати. Це все закінчилося штовханиною в коридорі, і тепер під час обшуку вилучають відеореєстратор, на якому є запис цієї штовханини, та картку нашого оператора, який це знімав”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 20 грудня в Одесі співробітники НАБУ провели обшук у приміщенні телеканалу “Думська TV”. За попередньою інформацією, обшук пов'язаний з тим, що в правоохоронців є питання до одного з власників будинку.

Керівництво телеканалу вважає обшуки політично мотивованими і називає їх тиском на свободу слова ЗМІ.

20 грудня одеські журналісти заявили про відсутність в області будь-якої гарантії їхньої безпечної роботи, а також про бездіяльність місцевих посадовців у питаннях захисту свободи слова та гідності.

Національне антикорупційне бюро заявило, що обшуки на телеканалі “Думська” жодним чином не пов'язані з діяльністю ЗМІ та журналістів. Слідчі дії проводяться в межах розслідування можливих зловживань службових осіб Одеської облради під час продажу у вересні 2018 року нежитлових приміщень.

Liked the article?
Help us be even more cool!