ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Молдови спростувала інформацію про транзит біоматеріалів з України

Міністерство закордонних справ Молдови спростувало інформацію, яка з'явилася в російських медіа, про те, що США нібито вивозили зразки біоматеріалів з України через Молдову, повідомляє NewsMaker. У відомстві заявили, що поширена інформація – вигадка, і підкреслили, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм щодо запобігання поширенню біологічної зброї.

“У російському онлайн-середовищі поширено неправдиве та маніпулятивне повідомлення про включення Молдови до передбачуваної схеми масового експорту біологічного матеріалу. Ця інформація – чиста вигадка”, – заявили в МЗС.

Як зазначили в зовнішньополітичному відомстві Молдови, це повідомлення продовжує серію фейків, за допомогою яких російська пропаганда намагається просунути ідею про те, що Україна в перспективі може використовувати біологічні речовини.

“Новим елементом у цьому контексті стало твердження про те, що нібито й Молдова залучена до цього процесу на логістичному рівні. Це неправдива інформація, спрямована на створення плутанини з метою дискредитації влади Молдови та європейського шляху нашої країни. Фейкове повідомлення з'явилося спеціально на День незалежності, щоб затьмарити свято та викликати розбрат”, – йдеться в повідомленні МЗС, опублікованому 28 серпня.

У міністерстві також підкреслили, що Молдова суворо дотримується всіх міжнародних норм щодо запобігання поширенню біологічної зброї.

Як повідомляв ІМІ, у серпні 2024 року міністерство оборони Румунії спростувало фейк про підпал українськими біженцями складу з паливом, що днями поширився соцмережами. Відповідне повідомлення розмістив новинний портал румунського міноборони.

Liked the article?
Help us be even more cool!