ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Румунії спростували російський фейк про підпал українськими біженцями складу з пальним

Фото – DW

Міністерство оборони Румунії спростувало фейк про підпал українськими біженцями складу з паливом, що днями поширився соцмережами. Відповідне повідомлення розмістив новинний портал румунського міноборони, повідомляє “Європейська правда”.

У відомстві зазначили, що відповідний фейк поширили пов’язані з РФ акаунти в Telegram, VK, YouTube та Reddit.

Вони стверджували, що група невідомих підпалила склад з пальним у румунському місті Брагадіру, де нібито зберігалося пальне для Збройних сил України. В одному з Telegram-каналів “джерела” намагаються нав'язати думку, що нібито склад підпалила група українських біженців, незадоволених зменшенням європейської підтримки України.

Мініоборони Румунії наголосило, що вся інформація про “інцидент”, яка поширюється цими каналами, є абсолютно неправдивою.

“Опубліковане відео, на яке робиться посилання, не знято в місті Брагадіру або в будь-якому іншому місці на території Румунії; румунська влада не повідомляла про пожежу на жодному з паливних складів на території нашої країни”, – йдеться в повідомленні.

Раніше міністерство оборони Румунії заявило, що поширювана в Telegram-каналах інформація про нібито навчання українців на винищувачах F-16 на території країни є фейком.

Перед цим у Румунії спростували інформацію про те, що румунські зенітні установки Gepard збивали російські дрони “Шахед”.

Liked the article?
Help us be even more cool!