ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Ірану таємно поховала журналіста Радіо Свобода, тіло якого раніше викрала

02.11.2022, 11:26
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Влада Ірану таємно поховала журналіста Радіо Фарда (іранська служба Радіо Свобода) Рези Хагігатнежада, тіло якого раніше викрав Корпус вартових ісламської революції Ірану (КВІР), повідомляє Радіо Фарда.

Про те, що тіло журналіста поховано його родині повідомили у КВІР. Представники Корпусу повідомили, що тіло поховали в місці за межами його рідного міста Шираз, та надіслали батькові Рези Хагігатнежада фотографію можливого місця поховання.

27 жовтня мати журналіста Бейгумджан Раїсі опублікувала відео, на якому вона заявила, що тіло її сина “викрала влада в аеропорту”.

Як повідомляв ІМІ, наприкінці жовтня іранські спецслужби викрали тіло журналіста Радіо Фарда (іранська служба Радіо Свобода) Рези Хагігатнежада, чим перешкодили його похованню. Журналіст помер від раку 17 жовтня в лікарні Шаріте в Берліні, а його тіло було репатрійоване до Ірану для поховання 25 жовтня. Однак, за даними джерел Радіо Фарда, агенти Корпусу вартових ісламської революції вилучили тіло та вивезли його в невідомому напрямку.

Реза Хагігатнеджад розпочав свою журналістську кар’єру на початку 2000-х і працював у місцевих іранських ЗМІ до 2021 року. Він виїхав з Ірану з огляду на посилення тиску на журналістів і став працювати в перськомовних медіа поза межами країни. Через свою журналістську діяльність він не міг повернутися до Ірану.

Хагігатнеджад працював редактором на Radio Farda з 2019 року і до своєї смерті. 

В Ірані вже другий місяць тривають протести через смерть 22-річної Махси Аміні, яку заарештувала поліція нібито через неправильне носіння хіджабу.

Liked the article?
Help us be even more cool!