ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Іранські спецслужби викрали тіло журналіста Радіо Свобода

27.10.2022, 12:00
Фото – Радіо Свобода
Фото – Радіо Свобода

Іранські спецслужби викрали тіло журналіста Радіо Фарда (іранська служба Радіо Свобода) Рези Хагігатнежада, чим перешкодили його похованню, повідомляє Радіо Фарда.

Журналіст помер від раку 17 жовтня в лікарні Шаріте в Берліні, а його тіло було репатрійоване до Ірану для поховання 25 жовтня. Родичі та друзі стверджують, що отримали необхідні дозволи для поховання його тіла в рідному місті Шираз.

Однак, за даними джерел Радіо Фарда, агенти Корпусу вартових ісламської революції вилучили тіло та вивезли його в невідомому напрямку.

За даними медіа, зараз влада чинить тиск на його родичів, щоб змусити їх погодитися на похорон в іншому місті. Сама влада ситуацію не коментувала.

Реза Хагігатнеджад розпочав свою журналістську кар’єру на початку 2000-х і працював у місцевих іранських ЗМІ до 2021 року. Він виїхав з Ірану з огляду на посилення тиску на журналістів і став працювати в перськомовних медіа поза межами країни. Через свою журналістську діяльність він не міг повернутися до Ірану.

Хагігатнеджад працював редактором на Radio Farda з 2019 року і до своєї смерті. 

Журналіст залишив Іран на тлі посилення тиску на журналістів і почав співпрацювати з перськомовними ЗМІ за межами країни. Він не зміг повернутися до Ірану через свою журналістську діяльність. Йому було 45 років.

Нагадаємо, в Ірані вже понад місяць тривають протести через смерть 22-річної Махси Аміні, яку заарештувала поліція нібито через неправильне носіння хіджабу. Щоденні протести поширилися по всій країні, тисячі заарештованих, а правозахисні групи повідомляють про вбивство понад 200 людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!