ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Влада Болгарії розповіла подробиці про підозрюваного у вбивстві журналістки

10.10.2018, 11:39
Фото - bgnes.com

Прем’єр-міністр, голова МВС і генпрокурор Болгарії виступили з заявою, у якій проінформували про розслідування вбивства тележурналістки Вікторії Маринової.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на БГНЕС.

Голова МВС Младен Маринов підтвердив, що минулої ночі у зв’язку з убивством був затриманий житель міста Русе Северин Красимиров 1997 року народження. Затриманий перебуває у полі зору правоохоронних органів з 2007 року через дрібну крадіжку. Жодних інших злочинів за ним не числиться.

За словами міністра, на місці злочину знайдені матеріальні докази, пов’язані з підозрюваним. Також на тілі жертви були знайдені частини ДНК затриманого.

Генпрокурор Сотір Цацаров у свою чергу заявив, що на цій стадії розслідування вони не беруться стверджувати, що вбивство Маринової пов’язане з її професійною діяльністю, однак жодної з версій не відкидають.

Підозрюваному заочно висунули звинувачення у зґвалтуванні (за цей злочин передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком від 10 до 20 років) та вбивстві в особливо жорстокий спосіб, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 15 до 20 років або довічне ув’язнення. Зараз підозрюваний перебуває в Німеччині, влада Болгарії видала європейський ордер на його арешт.

“Затриманий буде допитаний у німецькому суді для рішення про екстрадицією, ми надамо необхідну інформацію”, - повідомив прем’єр Бойко Борисов.

При цьому він відкинув претензії щодо свободи слова і безпеки журналістів у Болгарії, які останніми днями лунали в соцмережах.

Як повідомляв ІМІ, 6 жовтня у місті Русе у Болгарії було знайдено згвалтованою і вбитою адміністративного директора та ведучу місцевого каналу TVN Вікторію Марінову, яка робила розслідування про кошти ЄС.

8 жовтня міністр внутрішніх справ Младен Маринов повідомив, що поліція не має доказів того, що вбивство журналістки-розслідувачки Вікторії Маринової пов’язане з її професійною діяльністю.

9 жовтня директор регіонального управління Міністерства внутрішніх справ Болгарії Теодор Атанасов повідомив про затримання 30-річного громадянина Румунії, якого перевіряють на можливу причетність до вбивства журналістки телеканалу TVN, та пізніше його відпустили без висунення звинувачень.

Liked the article?
Help us be even more cool!