ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Болгарії вбили журналістку-розслідувачку Вікторію Маринову

08.10.2018, 10:50
Фото - AFP

У місті Русе (Болгарія) увечері 6 жовтня була жорстоко вбита журналістка-розслідувачка, адміністративний директор і ведуча регіонального каналу TVN Вікторія Маринова.

Тіло 30-річної дівчини виявив перехожий у міському парку 6 жовтня. Спершу його не вдавалося впізнати, бо при ньому не було документів чи мобільного телефона, повідомив на прес-конференції заступник керівника управління Міністерства внутрішніх справ у місті Русе Іліян Енчев.

Міністр внутрішніх справ Болгарії Младен Маринов підтвердив, що Вікторія Маринова перед убивством зазнала зґвалтування.

Як додав прокурор Ґеорґі Ґеорґієв, жінка загинула внаслідок “комбінованої травми голови і задушення”. Також на місці нападу бракувало деяких предметів її одягу. Але тоді прокурор відмовився уточнювати, чи є ознаки зґвалтування, і сказав лише, що слідство розглядає кілька теорій – від випадкового нападу до нападу, пов’язаного з роботою вбитої.

Вікторія Маринова багато років вела на місцевому приватному телеканалі TVN шоу про стиль життя, вона також була членом керівництва каналу. Кілька місяців тому вона стала вести програму журналістських розслідувань “Детектор”. Останній випуск програми був присвячений розслідуванню ймовірної корупції за участю приватних компаній, які нецільовим чином витрачали фінансування від Європейського Союзу.

На урядовій нараді чільних силовиків 7 жовтня, яка була запланована раніше, прем’єр-міністр Бойко Борисов пообіцяв, що справа буде розкрита.

Хоча наразі не ясно, чи пов’язане вбивство Маринової з її роботою, кілька організацій захисту журналістів у Європі вже виступили з заявами і закликами належно розслідувати цей злочин.

Болгарія перебуває на 111-му місці в рейтингу свободи ЗМІ, за даними організації “Репортери без кордонів”.

За матеріалами “Настоящее время”, Радіо Свобода

Liked the article?
Help us be even more cool!