ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Військовополоненого Максима Буткевича нагородили чеською премією "Історії несправедливості"

02.11.2022, 09:56
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

Правозахисник та співзасновник Громадського радіо Максим Буткевич, який нині перебуває в полоні росіян, отримав премію «Історії несправедливості».

Про це у Facebook повідомила Олена Іванців.

"Сьогодні мій друг Максим Буткевич отримав премію "Історії несправедливості" Příbéhy bezpráví чеської організації People in Need", – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у червні правозахисник, журналіст і співзасновник Центру прав людини ZMINA та ГО "Громадське радіо" Максим Буткевич потрапив у російський полон у районі захоплених пунктів Золоте і Гірське Луганської області.

Про взяття в полон Буткевича російські пропагандисти повідомили ще 24 червня, опублікувавши відео допиту. 

Максим Буткевич – український правозахисник і журналіст, який пішов служити до Збройних сил України на початку березня 2022 року. Координатор та співзасновник проєкту "Без кордонів", спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. Співзасновник центру прав людини ZMINA, Громадського радіо. Раніше працював на BBC World Service та низці загальноукраїнських телеканалів, кілька років був гостьовим лектором НаУКМА, а також входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС.

У вересні 2022 року міністерство оборони Росії визнало утримання в полоні правозахисника та військового Збройних сил України Максима Буткевича. Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області.

Liked the article?
Help us be even more cool!