ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

росія офіційно підтвердила утримання в полоні правозахисника Максима Буткевича

24.08.2022, 10:00
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

Міністерство оборони росії визнало утримання в полоні правозахисника та військового Збройних сил України Максима Буткевича. Наразі він перебуває на тимчасово окупованій території Луганської області.

Про це повідомляє Суспільне з посиланням на російського правозахисника Павла Чикова.

“Міноборони РФ підтвердило, що український правозахисник Максим Буткевич перебуває на території самопроголошеної “ЛНР”. Його стан здоров'я задовільний, зазначено у відповіді на запит його адвоката Леоніда Соловйова”, – повідомив Чиков.

Як розповіла Суспільному мати Євгенія Буткевич, вона отримала підтвердження, що син живий і перебуває в полоні. Максим був на зустрічі з представником із прав людини, де йому дали можливість зателефонувати рідним, але він не міг пригадати номер мобільного телефону, тому розмова не відбулась.

Російська пропаганда випустила низку сюжетів, де звинувачували Буткевича та називали його “пропагандистом”, “нацистом” і “командиром взводу карального загону”.

Фото – Павло Чиков

Як повідомляв ІМІ, у червні правозахисник, журналіст і співзасновник Центру прав людини ZMINA та ГО “Громадське радіо” Максим Буткевич потрапив у російський полон у районі захоплених пунктів Золоте і Гірське Луганської області.

Про взяття в полон Буткевича російські пропагандисти повідомили ще 24 червня, опублікувавши відео допиту. 

Максим Буткевич – український правозахисник і журналіст, який пішов служити до Збройних сил України на початку березня 2022 року. Координатор та співзасновник проєкту “Без кордонів”, спрямованого на допомогу шукачам притулку та українським переселенцям і протидії мові ворожнечі. Співзасновник центру прав людини ZMINA, Громадського радіо. Раніше працював на BBC World Service та низці загальноукраїнських телеканалів, кілька років був гостьовим лектором НаУКМА, а також входив до правління українського представництва Amnesty international та громадської ради при МВС.

Liked the article?
Help us be even more cool!