ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Військові журналісти вшанували пам’ять колеги, який загинув у боях під Дебальцевим

17.02.2020, 11:43
Фото - mil.gov.ua
Фото - mil.gov.ua

Військові журналісти вшанували 16 лютого пам’ять колеги — капітана 3 рангу, офіцера телерадіостудії Міністерства оборони України “Бриз” Дмитра Лабуткіна, який загинув під Дебальцевим у 2015 році. Про це повідомляється на сайті Міноборони.

Церемоніал вшанування відбувся в Міністерстві оборони України. 

У Залі Пам’яті були присутні батьки Дмитра Лабуткіна — Віталій Володимирович та Алла Іллівна. 

Саме 16 лютого - п’ята річниця з дня загибелі під час бойових дій в районі Дебальцевого Дмитра Лабуткіна.

16 лютого 2015 року передова група, у складі якої перебував Дмитро, потрапила у засідку в районі Дебальцевого. 

“Українські військовослужбовці мужньо прийняли бій. Під час вогневої сутички Дмитро зазнав важких поранень, однак не випустив з рук відеокамери, та продовжував вести зйомку героїчних дій українських військовослужбовців. До останнього подиху офіцер виконував свій військовий та журналістський обов’язок, і виконав його з честю!”, - йдеться у повідомленні.

Згідно з повідомленням, віддати шану своєму побратиму, прибули військові журналісти, прес-офіцери та офіцери зі зв’язків з громадськістю Міноборони та Збройних Сил України. 

“Батьки та військові журналісти віддали шану герою й поклали квіти до Стели Пам’яті”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, у 2018 році тодішній міністр оборони Степан Полторак затвердив своїм наказом 16 лютого Днем вшанування військового журналіста України. 

16 лютого 2015 року неподалік міста Дебальцеве під час виконання бойового завдання загинув редактор редакції телебачення телерадіостудії Міністерства оборони України “Бриз” капітан 3 рангу Дмитро Лабуткін.

Дмитро Лабуткін був репортером телерадіокомпанії Військово-морських сил України “Бриз” у Севастополі. Під час окупації Криму він разом зі своєю родиною виїхав до Одеси, куди переїхала й ТРК “Бриз”. Лабуткін орієнтовно зник 16 лютого 2015 року під Дебальцевим (Донецька область). Відтоді тривали його пошуки. У березні 2015 року тіло Дмитра Лабуткіна було виявлено у Дніпропетровському морзі.

Liked the article?
Help us be even more cool!