ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Військові М'янми опублікували списки оголошених у розшук журналістів

20.04.2021, 13:16
Фото – rsf.org
Фото – rsf.org

Військові в М'янмі опублікували списки оголошених у розшук журналістів. Про це повідомляється на сайті правозахисної організації “Репортери без кордонів”.

Список під назвою “Ті, хто поширює новини, щоб вплинути на стабільність держави” щовечора показують в ефірі телевізійних програм, а також публікують у друкованих ЗМІ.

Наразі в списку щонайменше 19 прізвищ. Це журналісти, які поширювали інформацію про акції протесту заради встановлення демократії. Віднині за це вони ризикують дістати три роки ув’язнення за статтею 505 (а) кримінального кодексу країни. 

“Репортери без кордонів” закликають міжнародну спільноту відреагувати на останні спроби військових М'янми встановити повний контроль над новинами та інформацією.

“Обравши мішенню журналістів, що висвітлюють акції протесту, військова хунта зараз переходить до наступного рівня і безсоромно арештовує будь-кого, хто належить до світу ЗМІ, і всіх тих, хто наважується суперечити пропаганді, яку вона намагається нав'язати своєму населенню, – сказала речниця “Репортерів” Полін Адес-Мевель. – Настав час для міжнародної спільноти реагувати: військова влада повинна припинити порушувати свободу преси, щоб приховувати від світу свої найгірші злочини проти цивільного населення”.

М'янма посідає 139-те місце зі 180 в рейтингу Світового індексу свободи преси RSF.

Як повідомляв ІМІ, 18 квітня в М’янмі військові затримали японського журналіста Юкі Кітазумі.

Liked the article?
Help us be even more cool!