ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Війна РФ проти України перетворила нашу країну на найгарячішу точку для роботи медіа – МКІП

03.05.2023, 11:55
Фото – Nikoletta Stoyanova
Фото – Nikoletta Stoyanova

Війна Росії проти України перетворила нашу країну найгарячішу точку для роботи журналістів та інших представників медіапрофесій. Протягом останнього року українські журналісти й журналісти, які працюють в Україні, висвітлюючи війну, найбільше страждають від порушення їхніх прав під час виконання журналістських обов'язків.

Про це під час круглого столу "Свобода слова в Україні: поточний стан і виклики" розповів заступник міністра культури та інформаційної політики України Тарас Шевченко.

“Російська війна проти України перетворила країну на найгарячішу точку для роботи журналістів та інших представників медіапрофесій. Для міністерства захист прав журналістів є важливим пріоритетом. Коли разом з державними органами ми прописували стратегію інформаційної безпеки, то виходили з логіки, що для демократичної країни, якою є Україна, інформаційна безпека не може бути лише про захист секретів, таємниць. Інформаційна безпека – це також гарантії прав журналістів, це також відкритість інформації. Тож одна зі стратегічних цілей саме про це”, – наголосив Тарас Шевченко.

Як повідомляв ІМІ, Міністерство культури та інформаційної політики може надавати митцям, творцям, художникам, артистам, музикантам і журналістам листи сприяння щодо перетину кордону, якщо вони належать до сфери культури й інформації і мають за мету виїзду захист і популяризацію інтересів держави України на міжнародній арені з обов'язковим поверненням до країни. МКІП може сприяти у виїзді за кордон митців лише за наявності військово-облікових документів.

Liked the article?
Help us be even more cool!