ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Відео запорізького фотографа про біженців з Маріуполя потрапило до кліпу Pink Floyd

29.06.2022, 16:04
Фото - скріншот з відео Pink Floyd
Фото - скріншот з відео Pink Floyd

Відео про маріупольских біженців запорізького фотокореспондента Дмитра Смольєнка потрапило до кліпу групи Pink Floyd “Hey Hey Rise Up”, який вони записали з лідером гурту “Бумбокс” Андрієм Хливнюком на підтримку України. 

Про це фотокореспондент розповів в інтерв'ю представниці ІМІ в Запорізькій області.

За словами Дмитра, інформаційне агентство Reuters попросили зняти відео про перших біженців з Маріуполя, які прибули до Запоріжжя 2 квітня.

“Я вперше знімав відео. І ось знімаю, і тут бачу той самий кадр, який, зрештою, робить весь фоторепортаж — чоловік з вантажівки виносить доньку. Їх же привезли у вантажівках, на яких до Маріуполя завезли гуманітарну допомогу. Окупанти тоді дозволили туди запустити людей, то вони так у фурах і приїхали. І ось батько дитину виносить. А я знімаю відео, а не роблю ту саму фотографію! Але потім мені вночі надсилають інформацію із Reuters, що Pink Floyd взяв це моє відео для кліпу”, - розповів фотокореспондент.

“Я перший раз почув Pink Floyd у 13 років і був приголомшений. Якби мені тоді сказали, що буду причетний до їхньої творчості, не повірив би. А якби б мене переконали, просто збожеволів від щастя. Але тут такий привід, таке відео, що нікому не зрозуміло, скільки нам ще знімати до того щастя. Ну і відчуття: ок, взяли і взяли те відео. Я не відеооператор, але це було приємно”, - розповів він.

Нагадаємо, у квітні Pink Floyd після 28 років творчої паузи випустили пісню з вокалом Андрія Хливнюка на підтримку України "Hey Hey Rise Up" (“Гей, гей, розвеселимо”) на пісню Січових Стрільців “Ой у лузі червона калина” на честь України. 

“Ми відчуваємо лють і розчарування цього підлого акту вторгнення проти незалежної, мирної демократичної країни. Багато людей були вбиті однією з найбільших держав світу”, – зазначив гітарист і вокаліст Pink Floyd Девід Гілмор, який має невістку з України.

Liked the article?
Help us be even more cool!