ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Від імені МОЗ розсилають фейкову інформацію про виявлення в Україні коронавірусу

20.02.2020, 13:14
Фото – cnn.com
Фото – cnn.com

Міністерство охорони здоров’я спростовує інформацію про підтвердження п'яти випадків коронавірусу в Україні. Про це повідомляється на сайті МОЗ.

“Сьогодні, 20 лютого, зловмисниками розповсюджується неправдива інформація про начебто лабораторно підтверджені випадки коронавірусу COVID-19 в Україні. Ця інформація не відповідає дійсності і є відвертим фейком та спланованою провокацією”, – йдеться в повідомленні.

Міністерство отримало інформацію, що деякі установи одержали листа з неправдивими даними про COVID-19 начебто з пошти [email protected]. Зараз ведуться роботи щодо встановлення цього факту.

Також МОЗ закликає не відкривати архівів та інших доданих файлів у подібних листах їхню через можливу інфікованість комп’ютерним вірусом.

“Подібні провокації не лише поляризують суспільство, а також є загрозою національній безпеці країни. Просимо ЗМІ та громадян зберігати спокій, перевіряти інформацію та дотримуватись інформаційної гігієни. Для отримання достовірної інформації медіа завжди можуть звернутися до пресслужби міністерства”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!