ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ветерани АТО/ООС пікетували телеканал "Чернівецький промінь"

27.10.2021, 18:10
Фото - Молодий буковинець
Фото - Молодий буковинець

У Чернівцях 25 жовтня представники ветеранської спільноти Буковини пікетували телеканал “Чернівецький промінь”, звинувативши у “замовній деструктивній інформаційній діяльності”.

Про це повідомляє Молодий буковинець з посиланням на спільноту асоціації ветеранів “За Україну. За її волю”.

Мітингувальники обурені інформаційною політикою новинного ресурсу, висвітленням подій, що стосуються патріотичної ідеї, а також частими маніпуляціями та фейками з боку ЗМІ.

Представники ветеранської спільноти наголосили, що прийшли на попереджувальну протестну акцію під будівлю офісу “Чернівецького променю”.

Канал звинуватили у тому, що вони своєю інформаційною політикою призводять до розбрату в середовищі ветеранів. Крім того, відкрито намагаються зневажати статус учасника бойових дій.

“Надалі таке відношення ми терпіти не будемо, тому вимагаємо від керівників та адміністрації “Чернівецького променя” негайно припинити свою замовну деструктивну інформаційну діяльність та офіційно вибачитись перед нашим побратимом та перед ветеранською спільнотою загалом”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє БукІнфо, ветерани підготували звернення до Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо роботи каналу. Також пікетувальники переконані, що роботою телеканалу мають оперативно відреагувати облдержадміністрація та СБУ, а Нацрада має оприлюднити свою реакцію на їхнє звернення.

У свою чергу, телеканал “Чернівецький промінь” розцінив цю акцію як тиск влади на них. На каналі вважають, що влада саме ветеранами “намагається закрити рота медійникам, та відвернути увагу від власних скандалів”.

“Ми неодноразово публікували інформацію про численні порушення та схеми діючої влади. Зокрема й про те, що міський голова, декларуючи відкритість до чернівчан, увесь час відгороджується від людей за допомогою приватної охорони. Нині ж чернівецький політичний істеблішмент вирішив помститися медіа за викриття та справедливу критику”, - зазначив канал.

Також щодо акції висловився директор телеканалу Святослав Вишинський. Він переконаний, що справжня причина акції не у новинах “Чернівецького променя”, а у “спробі влади відвернути увагу від скандалів, які її оточують”. 

За його словами, протестувальники звинуватили телеканал у маніпуляціях і брехні після того як канал повідомив, що “компанія Тигр охороняє бізнес мера Клічука”. Він зазначив, що мітингувальники прийшли з депутатом Чернівецької обласної ради від партії “Єдина альтернатива” Андрієм Пуздряком, який і керував мітингом під стінами телеканалу. 

“На підставі цього я вважаю, що дана акція не була виявом громадянського протесту, а спробою прямого політичного тиску на телеканал "Чернівецький промінь". Цей тиск здійснює політична партія "Єдина альтернатива" Романа Клічука, його депутати та охоронна фірма, що супроводжує мера Чернівців на кожному кроці”, - зазначив Вишинський.

Нагадаємо, 3 червня 2021 року директором телеканалу “Чернівецький промінь” став місцевий журналіст Святослав Вишинський. 

Як з’ясував “Детектор медіа”, Вишинський дописує до російських українофобських ресурсів, зокрема до “Украины.ру”. Як пише видання, він прямо закликав до федералізації України, наприклад, під час круглого столу за участі антимайданівської активістки-юристки Тетяни Монтян. У листопаді 2018 року Вишинський був організатором лекції Світлани Крюкової, заступниці головного редактора проросійського видання “Страна.ua”, для буковинських студентів. За словами завідувачки кафедри журналістики Чернівецького національного університету Любові Василик, студенти відмовилися відвідати лекцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!