ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд запропонував представнику ОП пояснити, як РНБО накладала санкції на Медведчука

16.09.2021, 10:35
Фото – Стас Юрченко, Ґрати
Фото – Стас Юрченко, Ґрати

Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду запропонував представнику Президента України надати письмові пояснення щодо процедури розгляду та ухвалення Радою національної безпеки і оборони рішення щодо застосування санкцій до народного депутата Віктора Медведчука.

Про це повідомляється на сайті Верховного Суду, який 15 вересня продовжив розгляд справи за позовною заявою Віктора Медведчука, де він оскаржує указ президента від 19 лютого 2021 року №64/2021 “Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 лютого 2021 року “Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)” у частині застосування цих санкцій до нього.

Під час судового засідання колегія суддів заслухала пояснення представників позивача і представника відповідача.

Також суд звернув увагу представника третьої особи – Служби безпеки України – на правові наслідки відмови з боку відповідальних осіб СБУ в допуску представників позивача до ознайомлення з документами з грифом “Для службового користування” та вчергове рекомендував розв'язати це питання.

Суд продовжить слухання справи 20 жовтня о 15:00.

Як повідомляв ІМІ, 14 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду попросив роз'яснення СБУ щодо застосування санкцій до двох компаній, які мовили під логотипом “112 Україна” (ТОВ “Новий формат ТВ” та ТОВ “ТВ Вибір”).

13 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду (КАС ВС) звернувся до Служби безпеки України по роз'яснення значення позначки “особисто” на документах із грифом “Для службового користування” в справі щодо санкцій проти каналу “112 Україна”. 

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

19 лютого Рада нацбезпеки та оборони України ухвалила рішення щодо застосування санкцій проти низки юридичних та фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук та його дружина Оксана Марченко.

Liked the article?
Help us be even more cool!