ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Верховний Суд попросив роз'яснень СБУ щодо санкцій проти двох компаній, що мовили як "112 Україна"

15.09.2021, 11:11
Фото – zib.com.ua
Фото – zib.com.ua

14 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду продовжив розгляд справ за позовами двох компаній, які мовили під логотипом “112 Україна” (ТОВ “Новий формат ТВ” та ТОВ “ТВ Вибір”), щодо застосування до них санкцій 2 лютого 2021 року.

Про це повідомляється на сайті Верховного Суду.

Суд повідомив, що позивач, Рада національної безпеки і оборони України, Служба безпеки України, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення надали додаткові пояснення щодо справи. 

Так, Нацрада з питань телебачення і радіомовлення у своїх поясненнях зазначила, що телеканали на момент застосування до них санкцій припинили мовлення через відмову в продовженні ліцензій, термін дії яких збіг за півтора року до застосування санкцій. 

У зв’язку з цим суд попросив СБУ, як ініціатора санкцій, надати додаткові роз’яснення, а саме: як товариства були позбавлені права вести ту діяльність, яку на той час уже не вели, і через які дії, вчинені позивачем, до них застосовано санкції.

Також суд попросив позивачів роз’яснити, до яких наслідків призвела кожна санкція, застосована до товариств.

Під час судових засідань були заслухані пояснення представника позивачів. У судових засіданнях оголошено перерву.

Суд продовжить розгляд справи за позовом ТОВ “Новий формат ТВ” 1 листопада об 11:00, а справи за позовом ТОВ “ТВ Вибір” – 8 листопада об 11:00.

Як повідомляв ІМІ, 13 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду (КАС ВС) звернувся до Служби безпеки України по роз'яснення значення позначки “особисто” на документах із грифом “Для службового користування” в справі щодо санкцій проти каналу “112 Україна”. 

2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони від 2 лютого 2021 року “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, яке передбачає запровадження на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

26 лютого до  Верховного Суду надійшли позови від ТОВ “Лідер ТВ” про оскарження президентського указу (реєстраційний номер справи – 9901/42/21), а також від ТОВ “Новий формат ТВ” (№ 9901/45/21).

Liked the article?
Help us be even more cool!