ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Венедіктова про напад на УП: Реакція буде адекватною

14.02.2022, 10:10
Фото – Назарій Мазилюк / Українська правда
Фото – Назарій Мазилюк / Українська правда

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова заявила, що справа про напад на знімальну групу "Української правди" в аеропорту Дніпра перебуває на її контролі й реакція буде адекватною.

Про це вона написала на своїй фейсбук-сторінці.

"Обмеження, передбачені законом, не дозволяють мені висловитися популярно, а хотілося б. Подивилася все, що доступно в інтернеті. Дала завдання прокурорам негайно включитися в роботу. Керівник прокуратури області завтра доповість особисто про хід проведення слідчих дій. Реакція буде адекватною. Справа на контролі", – зазначила вона.

Також Венедіктова запевнила, що Офіс генпрокурора вивчить уважно дії всіх причетних без винятку.

Як повідомляв ІМІ, 13 лютого в Дніпрі на території аеропорту невідомі напали на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань "Української правди" Михайла Ткача. Погрожуючи ножем, один з чоловіків змусив відеооператора УП Ярослава Бондаренка назвати пароль від телефону і видалив усі відео, що були зняті.

Поліція розпочала два кримінальних провадження за фактом нападу на журналістів "Української правди" на території аеропорту в Дніпрі 13 лютого – перешкоджання професійній діяльності журналістів  (ст. 171 ККУ) та погрози або насильства щодо журналістів (ст. 345-1 ККУ).

Liked the article?
Help us be even more cool!