ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Велика Британія запровадила санкції проти російського пропагандиста Грема Філіпса

26.07.2022, 18:09

Велика Британія ввела санкції щодо відомого російського пропагандиста, громадянина Британії Грема Філіпса (Graham Phillips). Про це повідомив журналіст BBC Франсіс Скар (Francis Scarr), інформує ZN.ua.

“Велика Британія щойно додала 42 нові записи до списку санкцій проти Росії, включно з Гремом Філіпсом”, – написав журналіст у Twitter.

Також журналіст опублікував перелік осіб, яких разом із пропагандистом Філіпсом додали до санкційного списку.

Нагадаємо, Грем Філліпс із весни 2014 року бере активну участь у створенні російського пропагандистського продукту, співпрацює кремлівськими телеканалами. У липні 2014 року йому був заборонений в'їзд до України, але він незаконно проник на окуповані території.

У листопаді 2018 року під будівлею українського посольства у Відні Філіпс намагався спровокувати на бійку посла України в Австрії Олександра Щербу.

А в жовтні 2018 року кремлівський пропагандист поглумився над могилою лідера ОУН Степана Бандери на цвинтарі Вальдфрідгоф у Мюнхені.

У 2017 році Головна військова прокуратура України отримала доступ до всіх мобільних телефонних перемовин Філліпса з 1 квітня 2014 року до 1 січня 2017 року.

За даними прокуратури, під час перебування в окупованих районах Донецької та Луганської областей Філліпс активно співпрацював з ватажками бойовиків Арсенієм Павловим (Моторолою) і Михайлом Толстих (Гіві).

В Україні, зокрема в зоні АТО, пропагандист користувався мобільним телефоном з сім-картками операторів МТС і lifecell, за допомогою яких спілкувався з терористами з приводу висвітлення їхньої діяльності, отримував інформацію щодо знімання репортажів, під час яких він допитував українських військовополонених.

Liked the article?
Help us be even more cool!