ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ведуча FreeДом попросила посадовця перейти на російську, коли він коментував трагедію у Кременчуці

28.06.2022, 15:39
Фото - скріншот з каналу FreeДом
Фото - скріншот з каналу FreeДом

Ведуча медіагрупи “Україна” Юлія Галушка в ефірі каналу FreeДом під час включення з Кременчука, де російські ракети влучили в торговельно-розважальний центр із мирними людьми, попросила голову Полтавської обласної військової адміністрації Дмитра Луніна перейти на російську мову, повідомляє “Детектор медіа”.

Коли Лунін почав розповідати про трагедію, ведуча перебила його і попросила перейти на російську мову, оскільки канал “вещает на русском для всего мира”. Посадовець був вочевидь розгублений, але виконав її прохання; з відео помітно, що йому нелегко добирати російські слова.

Коментуючи ситуацію в ефірі 27 червня, у пресслужбі каналу “Україна” сказали, що “прохання ведучої до спікера перейти на російські мову обумовлене виключно редакційною політикою проєкту “FreeДом”, аби свідоцтва про злочини Росії були зрозумілі мільйонам глядачів по всьому світу”.

FreeДом позиціонують як мовлення на весь світ російською мовою - альтернативне джерело інформації та противагою російській брехні.

“Детектор медіа”, аналізуючи контент каналу, відзначав, що він адресований радше російськомовним українцям, адже для іноземців контекст, який пропонує FreeДом, надто специфічний.

У 2022 році уряд виділив на роботу FreeДом 165 мільйонів гривень із державного бюджету.

Liked the article?
Help us be even more cool!