ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбивство Веремія. ДБР передало до суду справу п’яти тітушок

19.08.2022, 12:02

Державне бюро розслідувань за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора завершило досудове розслідування в кримінальному провадженні стосовно п'яти тітушок, причетних до вбивства журналіста В’ячеслава Веремія під час Революції гідності. Про це повідомляється на сайті ДБР.

Слідчі скерували обвинувальний акт до суду.

Слідство встановило, що в ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві обвинувачені вбили Веремія. Ці самі особи підозрюються в замахах на вбивство інших протестувальників, заподіянні їм тілесних ушкоджень, а також викраденні зброї та боєприпасів із запасів київського управління Міністерства внутрішніх справ.

“Щодо цих п’яти обвинувачених ДБР здійснювало спеціальне досудове розслідування (in absentia) у зв’язку з їх переховуванням від органу досудового розслідування на території рф та на тимчасово окупованій території України. Деякі з них, за даними слідства, беруть участь в агресії проти України в складі незаконних збройних формувань так званої “днр”, – ідеться в повідомленні.

Їм інкримінують низку кримінальних злочинів, зокрема умисне вбивство (ст. 115 Кримінального кодексу), покарання за них охоплює довічне позбавлення волі.

Крім того, зазначається, що двоє тітушок цієї групи за згаданими епізодами раніше вже отримали обвинувальні вироки та відбувають покарання, ще щодо чотирьох осіб наразі судовий розгляд триває.

Журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія було вбито в ніч на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської в Києві. Спочатку його жорстоко побили тітушки, а потім він дістав смертельне вогнепальне поранення. Журналіст помер у лікарні швидкої допомоги. Одним з нападників, який бив битою Веремія, виявився 41-річний спортсмен Юрій Крисін.

22 грудня 2017 року Шевченківський районний суд Києва засудив обвинуваченого в причетності до вбивства журналіста Юрія Крисіна до чотирьох років позбавлення волі з випробувальним терміном два роки за статтею “Хуліганство”. 

13 червня 2018 року Апеляційний суд міста Києва змінив вирок Юрію Крисіну, обвинуваченому в причетності до вбивства В’ячеслава Веремія, призначивши йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на п’ять років.

Liked the article?
Help us be even more cool!