ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Вбитий росіянами письменник Вакуленко посмертно отримав нагороду від Міжнародної асоціації видавців

24.05.2023, 15:00
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка
Фото – фейсбук Володимира Вакуленка

Український письменник Володимир Вакуленко, вбитий російськими окупантами на Харківщині, посмертно отримав нагороду Prix Voltaire Special Award 2023 від Міжнародної асоціації видавців.

Про це повідомили на сайті премії та в соціальних мережах письменниця Вікторія Амеліна, повідомляє УП.Життя.

“Володимир Вакуленко є символом жахливої культурної руйнації, здійсненої російською армією в Україні. Давайте пам'ятати про нього і шанувати історії та вірші, які він залишив нам перед тим, як його передчасно забрали”, – сказала голова Комітету зі свободи друку Крістенн Ейнарсон.

Вакуленко став лауреатом спеціальної відзнаки IPA Prix Voltaire Award 2023. А основну премію цьогоріч отримав іракський видавець Мазен Латіф Алі.

Нагороду від імені загиблого Вакуленка отримала Амеліна. Вона повідомила, що привезе відзнаку до рідного села письменника.

“До кінця травня обіцяю привезти нагороду до Капитолівки. Думаю, важливо, щоб рідні її побачили й щоб і ця відзнака була у Володиній кімнаті”, – написала вона. – На врученні говорила, що Володя, мабуть, хотів би присвятити цю нагороду всім письменникам, яких убито за те, що обрали бути українцями. І читала уривок зі щоденника Володі в перекладі дорогої Дейзі Гіббонс”.

Володимир Вакуленко – дитячий письменник, поет і лауреат численних літературних премій. Автор 13 книг.

Як повідомляв ІМІ, Володимир Вакуленко народився і мешкав із сином у селі Капитолівка, поблизу Ізюма Харківської області. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, російські військові забрали його з дому, більше рідні його не бачили. Після деокупації Харківщини його тіло було в Ізюмі на місці масового поховання.

Поліція встановила, що росіяни вбили Вакуленка з пістолета Макарова, в його тілі знайдено дві кулі. Вакуленка поховали 6 грудня 2022 року в Харкові.

Liked the article?
Help us be even more cool!