ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ватажка бойовиків "ДНР" Дениса Пушиліна заочно засудили до 15 років тюрми

Ватажка бойовиків "ДНР" Дениса Пушиліна заочно засудили до 15 років ув'язнення з конфіскацією майна. Йому інкриміновано зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України та колабораційну діяльність.

Про це повідомив Офіс генерального прокурора.

Прокурори в суді довели, що у вересні 2022 року Пушилін скликав та провів позачергове засідання фейкової ради "ДНР". На зборах нелегітимний депутатський корпус ухвалив "закон про референдум ДНР з питання входження до складу РФ".

Згодом він неодноразово наголошував у пропагандистських медіа на потребі приєднання тимчасово окупованої території Донецької області до РФ.

"Тим самим закликав до захоплення РФ території України. Зрештою, на підставі підписаного "головою" нікчемного акта на тимчасово окупованих територіях під контролем озброєних військових РФ проведено незаконне "народне волевиявлення", – наголосили в Офісі генпрокурора.

30 вересня 2022 року Пушилін підписав із президентом Росії Володимиром Путіним "договір" про входження псевдореспубліки та нових окупованих територій Донецької області до складу РФ нібито на правах суб’єкта.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2023 року ватажок бойовиків угруповання "ДНР" Денис Пушилін дав російському пропагандисту Володимиру Соловйову звання "Героя ДНР".

У вересні 2023 року Пушилін підписав "указ" про запровадження воєнної цензури та заборону мітингів на окупованій території Донецької області.

Liked the article?
Help us be even more cool!