ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Пушилін надав пропагандисту Соловйову звання "Героя ДНР"

Фото – talks.su
Фото – talks.su

Ватажок бойовиків угруповання "ДНР" Денис Пушилін дав російському пропагандисту Володимиру Соловйову звання "Героя ДНР".

Про це йдеться на підконтрольному угрупованню сайті ДАН.

За словами Пушиліна, Соловйов "весь період СВО часто на передовій".

Як повідомляв ІМІ, 14 березня 2022 року Личаківський районний суд Львова обрав запобіжний захід, тримання під вартою, російському телеведучому, пропагандисту, члену керівної політичної партії "Єдина Росія" Володимиру Соловйову. 

ДБР повідомило йому про підозру в публічних закликах до зміни державного кордону України, що призвело до тяжких наслідків – загибелі людей. За даними слідства, Соловйов систематично підтримував злочинні дії вищого керівництва РФ щодо вторгнення в Україну та закликав до зміни її територіального устрою, зокрема через проведення воєнних дій і знищення військової інфраструктури та мирного населення. 

У жовтні 2022 року Президент України Володимир Зеленський запровадив санкції щодо Соловйова.

16 березня 2023 року Незалежна міжнародна комісія ООН оприлюднила звіт, в якому заявила, що не встановила, що Росія вчиняє в Україні геноцид.

Відповідно до статті другої Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, геноцид – це низка злочинних дій, вчинених з наміром знищити повністю або частково національну, етнічну, расову чи релігійну групу як таку. Зокрема, до таких дій зараховують: убивства та (або) заподіяння тяжких тілесних чи психічних ушкоджень членам групи; умисне створення для групи життєвих умов, розрахованих на її повне або часткове фізичне знищення; застосування заходів, спрямованих на запобігання народжуваності в групі; примусове передання дітей з однієї групи до іншої. Геноцидна риторика означає публічне підбурювання до таких дій.

Як показало дослідження ІМІ, кремлівська пропаганда дедалі частіше намагається легітимізувати знищення цивільних українців та удари по об’єктах інфраструктури українських міст. У такий спосіб Росія вкотре намагається виставити винною у війні Україну. Зокрема, такі екстремістські заяви активно поширювали Володимир Соловйов і Антон Красовський. Відповідно до третьої статті Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього, такі заклики підпадають під визначення "прямого та публічного підбурювання до вчинення геноциду", що, як ідеться в правовому аналізі американського Інституту стратегії та політики New Lines, вважається окремим злочином незалежно від того, чи призвели заклики до геноциду.

30 травня 2023 року російський пропагандист Володимир Соловйов закликав до знищення українських міст.

Liked the article?
Help us be even more cool!