ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Узбекистані запропонували повністю заблокувати TikTok

02.02.2022, 16:34
Фото – eniyilerde.com
Фото – eniyilerde.com

Соціал-демократична партія Узбекистану “Адолат” (“Справедливість”) запропонувала повністю заблокувати в країні соціальну мережу TikTok. Про це йдеться в заяві партії, повідомляє “Настоящее время”.

“Потрібно посилювати заходи кримінальної відповідальності, повністю блокувати мобільні програми в мережі Інтернет, від яких більше шкоди, ніж користі, такі як TikTok”, – йдеться в заяві партії.

Депутати водночас визнають, що, незважаючи на обмеження, які існують у країні, користувачі TikTok мають доступ до цієї соціальної мережі через VPN-застосунки.

Раніше з пропозицією заблокувати в країні TikTok виступив лідер демократичної партії “Міллій тикланіш” (“Національне відродження") Алішер Кадиров.

Як пише видання, влада Узбекистану виступала з критикою місцевих відеоблогерів, особливо щодо тих, які виступали з політичних питань. У квітні тіктокерів, які організували та знімали фейкову весільну церемонію в метро Ташкента, оштрафували на 980 тисяч сумів. 11 травня двоє жителів Самарканда отримали 15 діб арешту за тікток, знятий біля пам'ятника поетові Алішеру Навої. Після цього в липні президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв розкритикував танці тіктокерів та їхні “неналежні дії” біля пам'ятників поету Алішеру Навої, Тамерлану і пригрозив посилити покарання за це. За його словами, в узбецькому суспільстві не має бути місця негативним виявам, які не підходять молоді та “ганьблять усіх нас”.

У грудні в Узбекистані скасували TikTok Fest за участю російських відеоблогерів: Мінкульт країни заявив, що фестиваль “викликав критичні коментарі в соцмережах”, а також “негативно позначиться на свідомості й світогляді молоді” та “не відповідає національному менталітету” узбецького народу.

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2021 року влада Узбекистану обмежила доступ до соцмереж, серед яких Telegram, Facebook, YouTube, Instagram та інші, через порушення вимоги влади про зберігання даних узбецьких користувачів на території Узбекистану. Відповідний закон, який зобов’язує всі закордонні соцмережі робити це, був ухвалений навесні 2021 року.

На початку липня з аналогічних підстав в Узбекистані був обмежений доступ до TikTok, Twitter та інших сервісів.

Liked the article?
Help us be even more cool!