ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Узбекистані обмежили доступ до соцмереж

04.11.2021, 10:39

Влада Узбекистану обмежила доступ до соцмереж, серед яких Telegram, Facebook, YouTube, Instagram та інші. 

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Газета.уз.

Як уточнює видання, доступ до соцмереж був обмежений через те, що вони порушили вимогу влади про зберігання даних узбецьких користувачів на території Узбекистану. Відповідний закон, який зобов’язує всі закордонні соцмережі робити це, був ухвалений навесні 2021 року.

Обмеження роботи не означає повне блокування: соцмережі залишаються доступними, але вантажаться значно довше, ніж звичайно.

На початку липня з аналогічних підстав в Узбекистані був обмежений доступ до TikTok, Twitter та інших сервісів.

На тлі обмежень роботи соцмереж різні VPN-додатки, що дозволяють користуватися соцмережами без обмежень, вийшли на перші місця за скачуваннями серед узбецьких користувачів AppStore і PlayMarket.

Після блокування соцмереж звільнили голову Державної інспекції з контролю у сфері інформатизації та телекомунікацій (“Узкомназорат”) Голібшера Зіяєва - відомство внесло сервіси до реєстру порушників прав суб’єктів персональних даних та вирішило обмежити до них доступ.

“За дорученням президента начальник Державної інспекції з контролю у сфері інформатизації та телекомунікацій Голібшер Зіяєв звільнений з посади за помилкові та неузгоджені дії, за фактом, що стався, будуть проведені слідчі дії”, – написав у фейсбуці речник президента Узбекистану Шавката Мірзійоєва Шерзод Асадов.

За його словами, Мірзійоєв поінформований про “односторонні, не продумані до кінця дії “Узкомназорат”, ухвалені за вказівкою уряду. Заходи буде вжито щодо всіх винних у події”, сказав він.

Шерзод Асадов додав, що незабаром доступ до всіх соціальних мереж буде відновлений.

Liked the article?
Help us be even more cool!