ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В уряді Румунії прогнозують, що роботу 30% держслужбовців замінить ШІ

Близько третини державних службовців у Румунії підуть на пенсію в найближчі три роки, а значну частину їхньої роботи замінить штучний інтелект.

Про це заявив міністр цифровізації Румунії Богдан Іван, спираючись на дані держави, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Digi24.

Нещодавно уряд країни ухвалив Національну стратегію Румунії в галузі штучного інтелекту на 2024–2027 роки, яку на пресконференції представив міністр цифровізації.

“Протягом наступних трьох років близько 30% державних службовців... мають піти на пенсію. Очевидно, що... значна частина їхньої роботи буде замінена цими новими технологіями через цифрову трансформацію держави”, – зазначив Богдан Іван.

За його словами, Румунія готова до цього виклику.

“У нас є найновіші правила в усьому світі, це найновіша стратегія застосування нової технології, і ми готові застосувати її на практиці”, – запевнив міністр.

Він також назвав два “надзвичайно важливих елементи” стратегії ШІ Румунії, перший з яких – людиноцентризм, додавши, що йдеться про принцип дотримання прав людини.

“Другий – категоризація ризиків, коли ми говоримо про контент, який може з'явитися та бути критично важливим для суспільної інформації або суспільного впливу”, – зауважив Богдан Іван.

Міністр цифровізації Румунії зазначив, що стратегія окреслила, як нові технології зможуть бути закріплені в національному та європейському фінансуванні в межах національного плану досліджень, розвитку та інновацій.

Нагадаємо, за даними опитування ІМІ, 22% українських редакцій регулярно використовують хоча б один інструмент штучного інтелекту. 30% респондентів вказали, що іноді залучають ШІ у свою роботу. Водночас 20% медійників повідомили, що зовсім не користуються інструментами ШІ. Додатково 16% опитаних зазначили, що мали досвід використання ШІ, але припинили його застосування.

Liked the article?
Help us be even more cool!