ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В УПЦ МП просять СБУ закрити на "повний карантин" редакцію "Молодого буковинця"

30.04.2020, 18:16
Фото - molbuk.ua
Фото - molbuk.ua

Секретар Чернівецько-Буковинської Консисторії УПЦ МП архімандрит Никита звернувся до Служби безпеки України з проханням закрити редакцію газети “Молодий буковинець” на повний карантин. 

Таку заяву секретар Консисторії архімандрит Никита адресував 30 квітня начальнику управління СБУ в області В. Монастирецькому, повідомляє “Молодий буковинець”.

Така заява пов’язана з тим, що видання на своєму сайті 29 квітня передрукувало інформацію сайту “Релігійна правда”, який, посилаючись на власні джерела, повідомив про те, що у керівника Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП митрополита Мелетія та ще ряду священнослужителів – пневмонія.

Цю ж інформацію з посиланням на “Релігійну правду” 29 квітня передрукували й інші місцеві інтернет-ЗМІ.

Кореспондент “Молодого буковинця” звернувся до єпархії з проханням прокоментувавти цю ситуацію. Однак на їхнє прохання у єпархії не відповіли, хоча повідомлення прочитали.

Крім того, пише видання, сьогодні архімандрит Никита відвідав редакцію “Молодого буковинця”, “де, знімаючи на відео, демонстративно кашляв на працівників установи і поводився нахабно”.

Після відвідин редакції архимандрит написав заяву до СБУ, в якій зазначив, що “учора на сторінках газети “Молодий буковинець” дізнався, що захворів на COVID-19”, а також, що “контактував з головним редактором та іншими особами”. При цьому він “жалкує і розкаюється у своєму вчинку” та обіцяє більше не наражати на небезпеку нікого.

Водночас Никита закликав керівництво СБУ направити до редакції “представників відповідних служб з метою перевірки епідеміологічного стану у будівлі редакції”.

“При потребі провести заходи з дезінфекції приміщень та закрити установу на повний карантин”, – йдеться у листі архімандрита.

Колектив редакції “Молодого буковинця” вважає неприпустимими такі вчинки архімандрита Никити.

Liked the article?
Help us be even more cool!