ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В управління держави передано майно братів Медведчука та Козака на майже 400 млн грн

Суд арештував та передав в управління Національному агентству з виявлення активів (АРМА) ще кілька підприємств рідних братів підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука та Тараса Козака вартістю майже 400 млн грн.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Йдеться про майно та корпоративні права зареєстрованих у Львові будівельних компаній “Бетонбуд” та “Капітал Плаза”, 50% корпоративних прав ТОВ “Галицьке перехрестя”, кінцевими власниками яких є рідні брати підозрюваних.

Майно, яке суд передав у власність держави. Фото – СБУ

Також передано майно і корпоративні права транспортного підприємства “Трансмонолітавто”, яке повністю належить брату Козака.

Всього арештовано та буде передано в управління держави виробничі приміщення, лабораторний корпус та склади загальною площею понад 10,2 тис. кв. м, земельну ділянку площею понад 7 га, 74 автомобілі, два навантажувачі, чотири екскаватори, бульдозер та автогрейдер, нежитлові приміщення в Києві площею 167 кв. метрів.

Майно, яке суд передав у власність держави. Фото – СБУ

Справа братів Медведчука та Козака

Як повідомляв ІМІ, у червні 2024 року Служба безпеки України повідомила про підозру братам підозрюваних у держзраді Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергію Медведчуку та Богдану Козаку.

За даними слідства, Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017–2023 років. За даними слідства, фігуранти використовували підконтрольні підприємства для розкрадання коштів через несплату податків до держбюджету України. Тоді держбюджет недоотримав понад 75 млн грн податків.

Майно, яке суд передав у власність держави. Фото – СБУ

Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України). 

Наразі обидва фігуранти переховуються за кордоном.

Liked the article?
Help us be even more cool!