ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ повідомила підозри братам Медведчука і Козака

Служба безпеки України повідомила про підозру братам підозрюваних у державній зраді колишніх народних депутатів Віктора Медведчука і Тараса Козака – Сергію Медведчуку та Богдану Козаку.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

За даними слідства, Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017–2023 років. Йдеться про виведення “в тінь” мільйонів гривень. Тоді держбюджет не доотримав понад 75 млн грн податків.

Фото пресслужба СБУ
Фото пресслужба СБУ

За оперативними даними, цими грошима підозрювані фінансували війну РФ проти України.

“Для реалізації оборудки фігуранти задіяли львівську компанію з виробництва будівельних матеріалів, якою вони управляли як бенефіціарні власники. За їхньою вказівкою топменеджмент підприємства не обліковував частину продукції і нелегально продавав третім особам. У такий спосіб учасники “схеми” ухилялися від сплати податків за реалізовану продукцію”, – пояснили в СБУ.

Сергію Медведчуку та Богдану Козаку заочно повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України). 

Директору та бухгалтеру повідомили про підозру в службовому підробленні (ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Наразі всі четверо переховуються за межами України й ведуть підривну діяльність на користь РФ.

Справа Медведчука

Як повідомляв ІМІ, 2 лютого 2021 року Президент України Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони про застосування на п'ять років санкцій проти народного депутата Тараса Козака та юридичних осіб, що володіють ліцензіями телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZIK.

Україна повернула 21 вересня 2022 року з російського полону 215 українських захисників та захисниць. 108 з них – це бійці полку “Азов”. Їх обміняли на Віктора Медведчука. Після обміну Медведчук опинився в Москві.

Йому раніше повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 1 ст. 258-3 (сприяння терористичній організації) та ч. 1 ст. 438 (розграбування національних цінностей) Кримінального кодексу України.

У лютому 2023 року керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов повідомив, що Віктор Медведчук наразі намагається потрапити до владного середовища РФ, показуючи себе як сурперексперта з українського питання.

У травні 2023 року дисциплінарна палата Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія адвокатури Київської області позбавила Віктора Медведчука права на ведення адвокатської діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!