ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В університеті Каразіна призначили мовного омбудсмена

19.01.2023, 15:11
Фото – Українська правда
Фото – Українська правда

Вчена рада Харківського національного університету імені В. Каразіна призначила свого мовного омбудсмена. Він виконуватиме обов'язки на громадських засадах, повідомили на сторінці уповноваженого із захисту державної мови.

Нововведення ініціювала ректорка Тетяна Кагановська.

Університетським омбудсменом призначили завідувача кафедри української мови та кандидата філологічних наук Миколу Філона.

"Перший в Україні приклад реального захисту прав студентів на здобуття освіти українською. Така ініціатива важлива як для Харкова, так і для всіх міст України. Ми будемо радо вітати, якщо в кожному університеті будуть такі захисники мови!" – наголосив Тарас Кремінь.

Як повідомляв ІМІ, на Закарпатті в школах виявлено проблеми в організації навчання державною мовою.

В Україні 16 липня 2019 року набув чинності Закон України “Про забезпечення функціонування української мови як державної”. 25 квітня 2019 року Верховна Рада України ухвалила закон у цілому.

Згідно з документом, єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська, її статус як єдиної державної мови зумовлений державотворчим самовизначенням української нації. Цей закон також регулює функціонування і застосування української мови як державної у сферах суспільного життя по всій території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!