ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До України не пустили двох російських журналістів, які незаконно відвідували окуповані Крим та Донбас

16.12.2019, 10:35
Фото – dpsu.gov.ua
Фото – dpsu.gov.ua

Державна прикордонна служба не пустила до України двох російських журналістів. Про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Зокрема, 13 грудня у в’їзді на територію України відмовили кореспондентові російського телеканалу "НТВ" Сергію Савіну.

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко повідомив “Українській правді”, що під час контролю, зокрема, було встановлено, що він незаконно відвідував тимчасово окуповану територію в Донецькій області.

Сам же журналіст повідомив, що він збирався працювати над темами про вбивство журналіста Павла Шеремета, майбутню активізацію газових перемовин Росії та України, потенційний обмін утримуваними особами і новий режим припинення вогню на Донбасі.

“Офіційна причина – я не зміг підтвердити ціль свого запланованого перебування тут”, – сказав Савін у відеозверненні, яке телеканал оприлюднив у фейсбуці.

14 грудня в аеропорту “Бориспіль” прикордонники виявили громадянку РФ, яка є журналісткою того самого каналу. Їй відмовили в перетині кордону і заборонили в’їзд до України на три роки через незаконне відвідування окупованого Криму.

“Жінка прибула до України рейсом зі Стамбула. Як з’ясувалося, вона працює журналістом одного з російських телеканалів та висвітлює соціальні теми. Під час прикордонного контролю громадянка також зазначила, що на тимчасово окупованих територіях України вона ніколи не була. Однак українські прикордонники перевірили її слова ретельніше і встановили обман. Зокрема, було встановлено факт незаконного в'їзду/виїзду до ТОТ АР Крим, що потім підтвердила і мандрівниця”, – йдеться в повідомленні.

Телеканал НТВ повідомив, що не пустили їхню кореспондентку Олександру Тонких.

Liked the article?
Help us be even more cool!