ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В українських медіа мізерний показник згадок про лесбійок – дослідження ІМІ

30.06.2021, 15:56
marcelopez.com
marcelopez.com

В українських медіа лише 1,4 % новин стосуються лесбійок у порівнянні із загальною кількістю матеріалів про ЛГБТ-спільноту. Такими є результати моніторингового дослідження ІМІ “Прайду не буде – і в українських медіа теж. Моніторинг висвітлення ЛГБТ+ в онлайн-медіа”.

Кожен третій матеріал серед усіх, які ввійшли до моніторингу, стосувався ЛГБТ-спільноти загалом (65,6%). Кожен п'ятий матеріал – про трансгендерних осіб (19,3%). Про геїв писали лише у 8,5% матеріалів. Водночас у медіа вперше з'явилися згадки про небінарних осіб – 2,8% (в попередні роки моніторингу ІМІ такого не фіксував). Згадки про бісексуальних осіб траплялися лише в 1,9% матеріалів.

 

* Аналіз проводився у 20 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: unian.ua, obozrevatel.com, korrespondent.net segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, politeka.net, rbc.ua, gordonua.com, nv.ua (М), liga.net (М), ukrinform.ua (М), zn.ua (М), censor.net.ua (М), interfax.com.ua (М), suspilne.media (М), bykvu.com (М), zikua.tv. До моніторингу потрапили матеріали, що стосувалися теми ЛГБТ з 1 травня по 15 червня 2021 року. Загальна вибірка становила 212 матеріалів.

 

Проведення цього дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проєкт USAID "Медійна програма в Україні", який виконується міжнародною організацією Internews Network. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю ГО "Інститут масової інформації" та необов’язково відбиває думку USAID, уряду США та Internews Network.

Liked the article?
Help us be even more cool!