ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В українських медіа лише 1% новин стосуються екології – дослідження ІМІ

21.10.2019, 10:05
Фото – rincondeltibet.com
Фото – rincondeltibet.com

У загальнонаціональних онлайн-медіа лише 1% матеріалів стосуються теми екології. 

Такими є результати дослідження ГО “Інститут масової інформації”, що було проведено у вересні-жовтні 2019 року *.

За даними ІМІ, найбільше новин на екологічну тему було присвячено шведській екоактивістці Ґреті Тунберґ (16,5% загальної кількості новин про екологію). На другому місці – новини про фауну (14,1%); на третьому – матеріали про електрокари (12,9%).

Матеріалам про законопроєкти та ініціативи щодо екологічних проблем було присвячено 12,4% загальної кількості “екологічних” новин. Матеріали про екорух та активістів становили 10% загальної кількості новин про екологію.

Значно менше траплялося згадок про кліматичні зміни (7,1%), а також про екологічні катастрофи та забруднення повітря (по 3,5%).

Дослідження ІМІ показало, що реальні екологічні проблеми відрізняються від інформації, яку ми отримуємо з медіа. Експерти ГО “Екодія”, яких опитав ІМІ, наголошують, що топ-3 екопроблемами України на сьогодні є забруднення повітря, забруднення води та повітря в сільській місцевості, а також питання збереження природних територій.

З дослідженням можна ознайомитися за лінком.

* Моніторинг проходив із 28 вересня  до 4 жовтня 2019 включно. Аналіз проводився в 17 загальнонаціональних інтернет-ЗМІ: obozrevatel.com, segodnya.ua, 24tv.ua, tsn.ua, strana.ua, pravda.com.ua, rbc.ua, unian.com, gordonua.com, nv.ua, liga.net, ukrinform.ua, interfax.com.ua, censor.net.ua, tyzhden.ua, znaj.ua, dt.ua. Загальна вибірка становила 18 625  матеріалів. 

Liked the article?
Help us be even more cool!