ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні заснували премію імені журналіста і театрального критика Олега Вергеліса

Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода
Фото – Андрій Дубчак / Радіо Свобода

Культурні діячі, журналісти, театрознавці та мистецькі оглядачі заснували премію імені журналіста і театрального критика Олега Вергеліса, який помер 30 вересня 2022 року, повідомляє ZN.UA.

Заснували премію, щоб ушанувати пам’ять про Олега Вергеліса й продовжити його подвижницьку справу. Її головними критеріями будуть популяризація та підтримка театрального мистецтва з акцентом на актуальність і оригінальність сценічної форми й талант.

"Редактор відділу культури ZN.UA був неординарною людиною із широким кругозором і професіональною ерудицією. Він зворушливо та щиро цінував талант і порядність, нещадно жалив за несмак і фальш у професії. Всі театри України перебували в його полі зору. З ним радилися, його ідеї мали сценічний розвиток у десятках вистав в Україні й навіть Європі", – йдеться в повідомленні.

Крім того, Олег Вергеліс підтримував найкращі досягнення сучасного українського театру, відзначав молодих і креативних гравців на теренах вітчизняної сцени й задля цього 2016 року започаткував незалежну театральну премію "Дзеркало сцени". Проте з огляду на життєві обставини вручення премії було призупинено 2019 року.

Премія імені Олега Вергеліса передбачатиме грошову винагороду. Оголошення лауреатів відбуватиметься напередодні Всесвітнього дня театру, 26 березня.

Liked the article?
Help us be even more cool!