ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні заочно судитимуть блогера із Сум, що втік до рф і звідти поширює пропаганду

07.09.2022, 18:20
Фото – соцмережі
Фото – соцмережі

Сумська обласна прокуратура 7 вересня скерувала до суду обвинувальний акт стосовно проросійського блогера, який виправдовує збройну російську агресію. Про це повідомляється на сайті Сумської обласної прокуратури.

За даними слідства, 47-річний чоловік народився та тривалий час проживав у Сумах, однак із 2014 року виїхав до російської федерації та поширює звідти фейки російської пропаганди.

У соцмережах, де він має мільйонну аудиторію в росії, він називає себе головним спікером війни та, за його словами, допомагає росіянам “мобилизоваться и держать информационный удар”. 

“Виправдовуючи поразки військових рф, блогер розповідає підписникам, що українські військовослужбовці “прикрывшись мирным населением, осуществляют военные переброски”, а гуманітарна катастрофа в окупованих росією містах “вызванная в первую очередь действиями со стороны Киева. И пока российские войска не разгромят вооруженные силы Украины, к сожалению, так всё и будет”, – повідомляє прокуратура.

Суд за клопотанням слідчого наклав арешт на майно обвинуваченого, яке розташоване на території Сумської області.

Обвинувальний акт стосовно блогера передано до суду за фактом поширення інформації, що містить виправдовування збройної агресії рф проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Йдеться про блогера Юрія Подоляка. Нагадаємо, 19 травня 2022 року правоохоронці повідомили йому про підозру в поширенні інформації, яка містить виправдовування збройної агресії російської федерації проти України (ч. 3 ст. 436-2 КК України). Із 2014 року він виїхав у російську федерацію та звідти в соцмережах поширює інформацію. Підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Юрія Подоляка внесено до бази "Миротворця" за заперечення російської агресії та заклики до порушення територіальної цілісності України.

Liked the article?
Help us be even more cool!