ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні заборонено ретранслювати три російські телеканали

27.02.2020, 14:51
Фото – Georgia News
Фото – Georgia News

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила три російські телеканали – “Еврокино”, “Топшоп ТВ” і “Зоопарк” – з Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України. Відтепер їх не дозволено ретранслювати в українських кабельних мережах.

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 27 лютого, повідомляється на сайті регулятора.

У рішеннях Нацрада послалася на те, що за рішенням Ради національної безпеки і оборони України від 25 січня 2015 року Кабінету Міністрів України за участю Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення було доручено вжити невідкладних заходів щодо припинення російської інформаційної агресії, вчинюваної з використанням іноземних та вітчизняних засобів масової інформації. З огляду на це, йдеться в повідомленні, того ж року Нацрада вирішила тимчасово не розглядати питання щодо визнання змісту програм адаптованим до вимог законодавства України, правовласники (виробники) яких підпадають під юрисдикцію Російської Федерації.

Також Нацрада послалася на Доктрину інформаційної безпеки України, згідно з якою бере участь у забезпеченні захисту українського інформаційного простору від пропагандистської аудіовізуальної та друкованої продукції держави-агресора.

Крім того, до Нацради звернулася компанія ТОВ “Студіо Модерна”, якій належало право на поширення програми “Топшоп ТВ” на території України, з проханнями вилучити відповідну програму з переліку іноземних програм. Відповідне прохання компанія аргументувала тим, що наразі вона не розповсюджує і не має наміру розповсюджувати надалі канал “Топшоп ТВ” у кабельних мережах України.

“Керуючись нормами частини другої статті 42 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, статтями 15, 17, 24 Закону України “Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення” та іншими нормативно-правовими документами,  регулятор скасував свої попередні рішення щодо програм “Еврокино”, “Топшоп ТВ” і “Зоопарк” та вилучив їх із переліку іноземних програм, дозволених для ретрансляції на території України”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!