ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні вшановують пам’ять Георгія Гонгадзе, о 12:00 – прямий ефір з акції

Фото – ІМІ
Фото – ІМІ

В Україні сьогодні, 16 вересня, вшановують пам'ять українського журналіста, засновника онлайн-видання “Українська правда” Георгія Гонгадзе.

З нагоди дня пам'яті в Києві на Контрактовій площі сьогодні, о 12:00, відкриють тимчасову Алею пам’яті Георгія Гонгадзе. Також там відбудеться акція пам’яті, приурочена до 24-х роковин убивства журналіста.

Тимчасова Алея пам’яті Гонгадзе складатиметься з інформаційних банерів, які розповідатимуть про життя та внесок журналіста в незалежну журналістику та громадянське суспільство України. 

Виставку зможуть побачити всі охочі протягом тижня, до 22 вересня, 20:00, на Контрактовій площі перед Національним університетом “Києво-Могилянська академія”.

Після відкриття алеї пам’яті учасники вирушать до церкви Миколи Набережного на Подолі, щоб покласти квіти на могилі Георгія Гонгадзе.

Прямий ефір з акції пам’яті можна дивитися на фейсбук-сторінці Інституту масової інформації та тут.

Нагадаємо, Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року, пізніше в лісі під Києвом знайшли його обезголовлений труп.

29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Олексія Пукача до довічного тюремного ув’язнення за вбивство Гонгадзе. 2 липня 2021 року Верховний Суд затвердив вирок Пукачу у вигляді довічного ув'язнення.

Однак замовника вбивства Георгія Гонгадзе офіційно так і не названо.

Гонгадзе поховали 22 березня 2016 року в Києві на Подолі. Могила розташована на території церкви Миколи Чудотворця Набережного. Усі 16 років тіло Георгія зберігалося в центральному морзі Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!