ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створять словник "небажаної" лексики

В Україні планують створити словник "небажаної" лексики та критерії до інформації, яка буде неприпустимою для поширення в медіа, заявила голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

За її словами, словник міститиме в собі рекомендації щодо висвітлення "чутливих тем".

"Ми маємо формувати медіапростір, вільний від дискримінації, фіксацій образливих та некоректних стереотипів і мови ворожнечі стосовно будь-яких громадян країни за багатьма ознаками", – заявила Герасим'юк.

Вона зауважила, що словник міститиме в собі рекомендації щодо того, як толерантно висвітлювати чутливі теми та інформацію про деякі спільноти – етнічні, національні, ЛГБТІК, людей з інвалідністю, ветеранських тощо. Для створення словника з членами вказаних спільнот буде проведено зустрічі та консультації.

"Готуються меморандуми з означеними спільнотами – ця робота викликала неабияку громадську підтримку. Результатом цих зустрічей має бути напрацьований словник "небажаної" лексики і критерії до інформації, яка є недопустимою, а також спільна просвітницька робота для медіа", – підкреслила вона.

Як повіломляв ІМІ, голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк повідомила, що перший етап реалізації нового реєстру суб'єктів у сфері медіа буде здійснено у вересні 2023 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!