ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Герасим'юк: Нацрада працює над реєстром медіасуб'єктів та електронним кабінетом

Фото – just.volyn.info
Фото – just.volyn.info

Голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим'юк повідомила, що перший етап реалізації нового реєстру суб'єктів у сфері медіа буде здійснено у вересні 2023 року.

Про це вона сказала в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

“Національна рада веде реєстр як базу даних відомостей про ліцензіатів і реєстрантів. Над реєстром як комунікаційною платформою між регулятором та суб'єктами у сфері медіа у визначенні Закону “Про медіа” зараз ведеться робота”, – сказала Герасим'юк.

Вона додала, що реєстр створюють у межах спільної роботи Нацради та Міністерства цифрової трансформації, його буде реалізовано на державній платформі для ведення публічних електронних реєстрів.

“Орієнтовно перший етап буде завершено у вересні цього року. Національна рада неодноразово зверталася до Міністерства фінансів про сприяння у вирішенні питань фінансування завдань з розроблення та введення в експлуатацію Реєстру суб'єктів у сфері медіа та електронного кабінету, визначених законом”, – зазначила Ольга Герасим'юк.

Як повідомляв ІМІ, у травні 2023 року Нацрада запустила механізм реєстрації онлайн-медіа. У червні Нацрада вже зареєструвала перші онлайн-медіа.

Нацрада назвала найпоширеніші помилки під час подання документів на реєстрацію суб’єктів у сфері медіа.

Закон “Про медіа” набрав чинності 31 березня 2023 року. Законопроєкт суттєво розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!