ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні створять фондосховище для музейних цінностей

В. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв анонсував будівництво безпечного депозитарію-фондосховища для українських музейних цінностей.

Про це він сказав він на Всеукраїнському форумі "Культурна та інформаційна реінтеграція деокупованих територій" у Києві, пише Інтерфакс-Україна.

"Сьогодні ми маємо говорити про створення і будівництво депозитарію в надійному місці, великою площею і сучасними технологіями, на кілька тисяч квадратних метрів, для того, щоб ми могли найцінніше зберігати саме там. Тимчасово чи ні, але, на жаль, будемо змушені перевозити туди наші основні фонди", – сказав Карандєєв.

За його словами, такий процес відомство розпочало з Міністерством оборони України, вже проведено кілька нарад, але залишається питання, яким коштом здійснювати цей проєкт.

Водночас Карандєєв зауважив, що Міністерство культури Швеції висловило бажання очолити процес щодо формування європейської коаліції з охорони української культурної спадщини, зокрема в реалізації інфраструктурного проєкту з будівництва депозитарію-фондосховища.

Серед іншого Карандєєв звернув увагу на те, що є й така форма збереження цінностей, як виставкова діяльність за кордоном.

Як повідомляв ІМІ, у Львові внаслідок російської атаки 1 січня 2024 року повністю зруйновано будівлю музею генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича на вулиці Білогорща. 

Одеський національний художній музей постраждав унаслідок російської ракетної атаки ввечері 5 листопада 2023 року. Музей росіяни обстріляли напередодні його 124-річчя, яке він мав відзначати 6 листопада. 

На Харківщині росіяни пошкодили більш ніж 250 пам'яток архітектури. Руйнування є майже в кожному місті чи селищі.

Liked the article?
Help us be even more cool!