ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні почався нацвідбір на Євробачення-2023

17.08.2022, 13:00

У середу, 17 серпня, Суспільне мовлення розпочало приймання заявок на участь у національному відборі на пісенний конкурс Євробачення. Про це повідомляє Суспільне Культура.

Кінцевий термін подання заявок – 15 жовтня 2022 року. Заявки на участь у нацвідборі приймаються через форму на сайті www.eurovision.uaУ грудні стане відомо, хто представить Україну на сцені Євробачення-2023 у Великій Британії.

Офіційним музичним продюсером нацвідбору стане музикант Дмитро Шуров (Pianoбой).

Склад і журі фіналу нацвідбору і національного журі для міжнародного конкурсу Євробачення визначатимуть українці – мовник планує провести онлайн-голосування за тих, хто даватиме професійну оцінку виступам учасників.

  • Як і в попередні роки, до участі у Євробаченні допускаються сольні виконавці або гурти, які вже існують чи створені спеціально для участі в нацвідборі.
  • Вік виконавців – від 16 років.
  • Кількість учасників колективу – до шести осіб.
  • Хронометраж пісні – до трьох хвилин.
  • Мова пісні – будь-яка, крім мови держави-агресора.
  • Виконання пісні відбуватиметься наживо. Фонограма може містити записаний беквокал, але ніколи – основний вокал або інший вокал, що допомагатиме оригінальному голосу учасника.
  • Особиста участь у прослуховуванні учасників довгого списку є обов’язковою.

Нагадаємо, переможцем Євробачення-2022 став український гурт Kalush Orchestra. Але Європейська мовна спілка з міркувань безпеки вирішила перенести конкурс із України до Великої Британії: представник цієї країни посів друге місце.

На запрошення ЄМС британський суспільний мовник BBC стане організатором Євробачення-2023 на честь і підтримку України. Представник України автоматично потрапить до фіналу майбутнього конкурсу.

Liked the article?
Help us be even more cool!