ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні не покращилася свобода слова, і підняття в рейтингу "Репортерів" є лише технічним – Оксана Романюк

21.04.2020, 13:23
Фото - скріншот з прямої трансляції каналу "Рада"
Фото - скріншот з прямої трансляції каналу "Рада"

Підняття позицій України в Індексі свободи преси міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів" є технічним, організація зафіксувала погіршення свободи слова в країні. 

Про це сказала виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк, коментуючи оприлюднений Індекс свободи преси міжнародної правозахисної організації "Репортери без кордонів". 

"В Україні не покращилася свобода слова, і підняття в рейтингу є лише технічним – внаслідок падіння інших країн. Навпаки, за сукупністю балів "Репортери без кордонів" зафіксували погіршення ситуації зі свободою слова в Україні", – зазначила Оксана Романюк. 

За її словами, основними викликами лишаються безкарність і фізична агресія щодо журналістів, тиск медіавласників, недофінансування Суспільного.

Як повідомляв ІМІ, "Репортери без кордонів" підняли Україну на шість позицій, країна посіла 96-те місце в Індексі свободи преси у 2019 році. Водночас Україна погіршила свою оцінку на 0,06 бала, й тепер її індекс – 32,52 (що нижче число, то кращим вважається результат). Тобто просування України в рейтингу відбулося завдяки гіршим показникам інших держав.

У 2019 році експерти ІМІ зафіксували 243 випадки порушень свободи слова. З них 172 стосувалися фізичної агресії проти журналістів. Для порівняння: у 2018 році було зафіксовано менше порушень свободи слова – 235 випадків. 

Уперше за останні три роки в Україні сталося вбивство журналіста. 20 червня 2019 року в лікарні помер черкаський журналіст Вадим Комаров, який так і не вийшов з медикаментозної коми після нападу.

Liked the article?
Help us be even more cool!