ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні діє понад 400 майданчиків з опанування української мови – Кремінь

23.01.2023, 13:01

В Україні діє більш ніж 400 майданчиків з опанування української мови. Про це сказав уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь в ефірі телеканалу “Еспресо”, повідомляється у фейсбуці мовного омбудсмена.

За його словами, нещодавно на сайті уповноваженого була оновлена інформація про безкоштовні курси, розмовні клуби, інтернет-ресурси для опанування та підвищення рівня володіння українською мовою. 

“Це близько 415 локацій, які ми можемо запропонувати громадянам України. Створення розгорнутої мережі безкоштовних мовних курсів – це була моя особиста ініціатива. Місцева влада – чи це захід, південь, центр країни – охоче долучилися до цієї роботи, як і до затвердження й розробки обласних, міських програм з популяризації державної мови”, – зазначив Тарас Кремінь.

Говорячи про опитування щодо розвитку української мови, яке стартувало в застосунку “Київ Цифровий” і триватиме до 31 січня, уповноважений наголосив, що сподівається, що Київ набиратиме обертів і демонструватиме всій Україні, як треба поліпшувати мовну ситуацію.

“Столиця повинна залишатися законодавцем мовної моди. Сподіваюся, що результатами цього опитування стане прийняття на найближчій сесії Київської міської ради запланованої мовної стратегії, як і відповідної міської програми. Громадяни зараз хочуть дієвих, чітких механізмів з боку місцевої влади. А це і безкоштовні курси, і локації, які пов’язані з підвищенням мовних компетенцій, в тому числі й для охочих скласти іспит на рівень володіння державною мовою”, – зазначив омбудсмен.

Як повідомляв ІМІ, вчена рада Харківського національного університету імені В. Каразіна призначила свого мовного омбудсмена.

Liked the article?
Help us be even more cool!