ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

В Україні депутат Держдуми РФ отримав 15 років ув'язнення за визнання "Л/ДНР"

16.05.2023, 12:53
Фото – Sora Shimazaki from Pexels
Фото – Sora Shimazaki from Pexels

Суд оголосив вирок депутату Держдуми РФ Антону Ткачову – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Його обвинувачували в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України, повідомила пресслужба СБУ.

За даними СБУ, посадовець позиціює себе як "нове обличчя" кремлівського режиму і повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва РФ. За це його призначили до комітету російської держдуми з питань інформаційної політики.

"15 лютого 2022 року він підтримав постанову щодо звернення до президента рф з проханням визнати "незалежність" окупованих районів Донецької та Луганської областей. А вже 22 лютого депутат проголосував за ратифікацію "договору про дружбу, співробітництво та взаємодопомогу" між країною-агресором і терористичними організаціями "Л/ДНР". У подальшому ці рішення Кремль використав як формальний привід для початку повномасштабного вторгнення в Україну", – зазначили в СБУ.

В СБУ зауважили, що оскільки засуджений наразі перебуває в Росії, то початок строку відбування покарання визначено з дня його фактичного затримання.

Як повідомляв ІМІ, Луцький міськрайонний суд оголосив вирок очільниці кількох проросійських організацій міста Галині Соловйовій – п’ять років позбавлення волі з випробувальним терміном у півтора року. У вироку суду зазначається, що незадовго до повномасштабного вторгнення Росії в Україну, з 8 до 21 лютого 2022 року, Галина Соловйова в соцмережі "Одноклассники" поширювала матеріали, які містили заперечення української державності та суверенітету, виправдовували збройну агресію проти України як необхідний захід для з'єднання одного народу. Також вона прославляла та героїзувала осіб, які вчиняють агресію, публікувала презирливі висловлювання стосовно українців як нації.

Liked the article?
Help us be even more cool!